comel kan??

comel kan??
ada le....

Sunday, 20 January 2013

stress

hai....hari ney fiz gembira tetapi telah bertukar menjadi stress pulak..kerana ada la someone ney nak cba menjadi orang lain yang fiz x berapa suka dengan perangai dia....fiz harap someone ney dapat memahami fiz .........



p/s............................????????????????????

pon..ponn..ponn

hai...korang
hari ney fiz belajar memandu yang telah diperhatikan oleh bapa saudara heheh..
firstly,fiz rasa agak gementar la..tapi kemudian rasa best pulak hehehe
dah macam gila stereng dah...bawak kereta petang2 jalan raya agak sibok dengan kenderaan lain...
tetapi tadi time berhenti di trafic light fiz telah di hon ...(pon..pon..pon)
sebab lambat nak jalan terus hehe tapi itulah pengalaman bawak kereta di penang..yang nak tergelak ada jugak fi bawak kereta sederhana laju dan kereta yang lain mcm takut je nak potong fiz...mungkin diorang tahu fiz pemandu baru kut... tapi apa pon memang best la bawak kereta hari ney..fiz dah pandai masukkan gear dengan cekap ..






Thursday, 17 January 2013

budak lepas spm

haii...!!!
lama x berbloger neyh..rindu pulak rasanya (^_^)
enty kali ny ialah budak lepas spm tengah tunggu result....iaitu fiz la...ececece(bangganya huhu)
sementara tggu result fiz daftar d kelas memandu nak dapat lesen kereta..hehe
lepas ney fiz pandai la bawak kereta ya!!!fiz ambik lesen kereta bersama kawan baik fiz,IQA,,
dalam masa yang sama fiz jadi baby sitter (eh betul ke ejaan aq tu..biar la)...fiz jaga sepupu yang banyak ragam setiap hari hehe ...nanti fiz cerita semasa kelas memandu dan pengalaman menjadi baby sitter..bye

Wednesday, 7 December 2011

tip secawan kasih sayang

  • paterikan cinta dengan perkahwinan yg halal(wajib tau)
  • terima pasangan seadanya sama ada dri segi kelebihan mahupun kelemahan
  • ajak pasangan ke arah kebaikan di dunia dan di akhirat
  • faham dan laksanakan tanggungjawab suami isteri sebaik mungkin
  • terima teguran dgn hati yg terbuka
  • perbaiki kekurangan diri dgn meningkatkan ilmu pengetahuan
  • utamakan kesihatan diri,pasangan dan keluarga dari semasa ke semasa
  • hormat dan saling menyayangi
  • eratkan hubungan dgn solat berjemaah bersama keluarga
  • berkasih sayang dengan semua peringkat umur
  • titipkan kata2 hikmat melalui sms
  • selalu doakan pasangan
  • senyuman senjata pelembut hati
  • elakkan melakukan perkara yg mencurigakan seperti menghubungi kekasih lama 
  •   serahkan soal cinta kpd allah swt kerana ia datang dari allh dan kepadanya ia akan    dikembalikan.sentiasa bersyukur atas kehadiran cinta pada hidup anda.
petikan hadis:
anas bin malik meriwayatkan bahawa
nabi muhammad SAW bersabda yang bermaksud:
"seseorang wanita yang apabila mengerjakan solat lima waktu,
berpuasa wajib sebulan,memelihara kemaluannya serta 
taat kpd suaminya,maka pasti akn masuk syurga dr pintu 
mana saja yg dia kehendakinya."
(riwayat Abu Na'im)